Het einde van het jaar is in zicht, en dus worden er langs alle kanten eindejaarslijstjes opgesteld. Spotify, de streamingdienst die je leven voorziet van musicale ondersteuning kan natuurlijk niet achterblijven. Dit was ons musicale jaar 2014.

De populairste artiesten van 2014

Je hebt populair en je hebt Ed Sheeran. Hij is de populairste manlijke artiest van 2014, gevolgd door Eminem, Calvin Harris, Avicii en David Guetta.  O yeah, let’s dance boys!

Bij de dames is Katy Perry de onbetwiste nummer één van 2014. De top vijf wordt vervolledigd met Ariana Grande, Lana Del Rey, Beyoncé en Lorde.

Goldplay is de onbetwiste nummer één van bands maar het woordje ‘one’ in je bandnaam helpt want One Republic staat op plaats vier en de jongens van One Direction sluiten de top vijf af. Op plaats twee staat trouwens Imagine Dragons en op drie staat Maroon 5.

Hemeltje lief, gelukkig ontdekte Spotifygebruikers ook Alt-J, Royal Blood, Tove Lo, Future Islands en Jungle dus volgend jaar zien de bovenstaande lijstjes er vast anders uit.

De populairste songs van 2014

Het kan bijna niet missen, en hij zal er wel happy mee zijn want Happy van Pharrell Williams is de onbetwiste nummer één van dit jaar. De top vijf wordt vervolledigd met ‘Rather Be’ van Clean Bandit feat. Jess Glynne, ‘Summer’ van Calvin Harris, ‘Dark Horse’ van Katy Perry’ en ‘All Of Me’ van John Legend.

Maar wat zeggen vijf liedjes over een jaar? Niets, daarom heeft Spotify een top 100! Zet hem lekker en geniet zes uur en viertien minuten van het afgelopen jaar.

Record voor ‘Wake Me Up’

Op 26 februari 2014 brak ‘Wake Me Up’, de hit van Avicii en Aloe Blacc uit 2013, alle records. Het werd het eerste nummer dat meer dan 200 miljoen keer werd afgespeeld. ‘Wake Me Up’ is daarmee het meest gestreamde nummer in de geschiedenis van Spotify.

Het lijstje met de meest gestreamde nummers van 2014.

Het sportive jaar begon op 7 januari

Op deze dag waren de workout-playlists immens populair. De eerste dagen hadden we vast nodig om uit te brakken en onze familie te bezoeken. Wil je aankomend jaar niet zo lang wachten dan is hier alvast jouw playlist.

8 juli, een slechte dag voor de muziek in Brazilië

Die dag hakte de Mannschaft de Goddelijke Kanaries op het WK voetbal in de pan met 7-1. In de uren die volgden zakte de luistercijfers van Spotify in Brazilië door de grond. Pas uren later waren de cijfers weer op het normale niveau.

De vier seizoenen

De wintermaanden werden opgeleukt door ‘Happy’ van Pharrell Williams en in de zomer was ‘Rude’ van Magic! het lijflied van vele. Het meest gedeelde nummer in de lente was ‘All Of Me’ van John Legend, terwijl ‘All About That Bass’ van Meghan Trainor de bladen naar beneden deed dreunen in de herst. ‘Take Me To Church’ van de Ierse Hozier is het nummer dat in 2014 het meest gedeeld werd.

Allemaal best leuke weetje, maar wat zegt de hele wereld over jouw? Misschien was jouw jaar 2014 wel heel anders. Gelukkig kan je de zelfde gegevens opvragen aan de hand van jouw luistergedrag. Klik dan zelf even op “GET YOUR YEAR IN MUSIC” rechtsboven.

Bron: Spotify