Kun je ergens aan ontsnappen? Als je heel realistisch bent zijn er maar weinig dingen in het leven waar je daadwerkelijk aan kunt ontsnappen. Voor veel dingen kun je vluchten of je ontwijkt ze, maar daadwerkelijk ontsnappen is vrijwel onmogelijk.

Ontsnappen aan de drukte

Veel mensen gaan op vakantie om te ontsnappen aan de hectiek van alledag, even helemaal weg zeggen ze dan. Maar is dat ontsnappen? Ik denk het niet. Het is je situatie tijdelijk veranderen maar zodra je terugkeert is die hectiek er weer. Sterker nog, vaak nog erger dan eerst.

Ontsnappen uit de gevangenis

Vanavond keek ik “Buch in de bajes” en moest ik denken aan ontsnappen uit de gevangenis. Als je dat überhaupt lukt volgt na de ontsnapping de eeuwige vlucht voor justitie. Altijd maar achterom kijken en altijd die gedachte in je hoofd dat ze morgen weer voor je deur kunnen staan. Ben je dan daadwerkelijk ontsnapt? Je hebt de ene gevangenis ingeruild voor de ander. Ontsnappen roep bij mij het gevoel van een waanbeeld op. Ergens aan ontsnappen lijkt een waanidee. 

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.