O mensen wat is het heerlijk. Zelf je eigen maaltje koken zonder je kin te branden en met de mogelijkheid om in de pan te kijken. Dat je na de inspanning kunt genieten van de maaltijd en dat je huis naar het eten ruikt wat jij hebt gemaakt. Dit alles is zo fijn. Mijn huis voelt ineens veel meer als mijn huis.

Een keuken is meer dan een plek om eten te bereiden

Het is fijn dat ik mijn eigen eten veilig kan bereiden omdat mijn keukenblad op de juiste hoogte gemaakt is. Maar dat is slechts één van de voordelen want sinds mijn keuken is aangepast merk ik dat ik het makkelijker vind om mensen uit te nodigen voor een gezellige avond (met eten). Dat kon ik voorheen ook maar ik merk dat het mij makkelijker afgaat.

Samen eten is iets persoonlijks

Samen eten schept een extra band, zo heb ik ooit gelezen. Dat klopt denk ik want zo voelt het wel. Ik vind het heerlijk om met vrienden samen te eten. Maar man man wat ben ik blij dat ik niet meer hoef te vragen of iemand komt koken en eten. Nu kan ik het lekker zelf doen en mag de ander aanschuiven. Dat voelt pas echt compleet, alsof je iets extra’s te bieden hebt.