Vandaag is de zesde editie van het PAC Festival. Een festival voor de echte filmliefhebber. Vijf voorpremières op één dag in één van de volgende Pathé-bioscopen: Tuschinski, Buitenhof, De Kuip, Eindhoven, Groningen Tilburg, Arnhem, Delft, Zwolle en Haarlem.

Albert Nobbs

Albert, een verlegen butler, draagt al vele jaren een diep geheim met zich mee. Albert is eigenlijk een vrouw die zich als man voordoet, om te voorkomen dat zij een leven als ongetrouwde vrouw zonder werk zou moeten leven.

Wanneer de knappe schilder Hubert arriveert in het hotel waar Albert werkt, wordt ze geïnspireerd om eindelijk te ontsnappen uit haar zelfgemaakte gevangenis, maar dat blijkt behoorlijk gecompliceerd.Regie: Rodrigo García


Cast: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Brendan Gleeson, Jonathan Rhys Meyers

Bekijk hier de trailer van Albert Nobbs:

A Dangerous Method

Wenen aan de vooravond van WO I. Geïntrigeerd door de uitdaging van een onmogelijke zaak, neemt Dr. Carl Jung de onstabiele maar aantrekkelijke Sabina Spielrein onder zijn hoede als patiënt. Gewapend met de methode van zijn leermeester, de gerenommeerde Sigmund Freud, gaat Jung aan de slag. Maar al snel vallen beide mannen voor Sabina en raken ze verstrikt in een web van intriges.

Regie: David Cronenberg


Cast: Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen, Vincent Cassel

Intouchables

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. 

Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe’s stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss’ leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Regie: Olivier Nakache, Eric Toledano

Cast: François Cluzet, Omar Sy, Audrey Fleurot

Headhunters

De mondige Roger Brown lijkt het allemaal te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen; hij is getrouwd met de beeldschone Diana en bezit een prachtig huis. Hij leeft echter op te grote voet en om zijn fantastische leven te bekostigen, rooft hij kunst van de rijken. 

Totdat het misgaat en hij wordt meegezogen in een wereld van huurmoordenaars en oplichters. De jacht op Roger Brown is begonnen.

Regie: Morten Tyldum

Cast: Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau, Julie R. Ølgaard

Shame

Dertiger Brandon leidt in New York City een routinematig dubbelleven. Overdag is hij succesvol in zijn werk. Na kantoortijd gaat hij op vrouwenjacht en bevredigt zijn seksverslaving. Hij heeft zijn leven onder controle. 

Tot zijn eigenzinnige zusje Cissy komt logeren. Brandons zorgvuldig afgeschermde privéleven raakt ontregeld. Hij wordt geconfronteerd met zijn eenzaamheid, zijn verleden en zijn schaamte.

Regie: Steve McQueen


Cast: Michael Fassbender, Carey Mulligan, Nicole Beharie, James Badge Dale, Hannah Ware