Paperman is de nieuwe, korte animatiefilm van Walt Disney-animator John Kahrs (Tangled, The Incredibles). In de film worden handgetekende animatie en computeranimatie naadloos combineert. Het resultaat laat je hart sneller kloppen.

Liefde op het eerste gezicht

Paperman duurt nog geen 7 minuten en speelt zich af in het New York van de jaren 40. Het vertelt het verhaal van een jonge man die onverwacht in contact komt met een mooie vrouw. Nog voor hij het zich beseft is de ontmoeting voorbij. Helemaal overtuigd dat hij de vrouw van zijn dromen voorbij heeft laten lopen, krijgt hij een tweede kans als hij haar spot in een wolkenkrabber tegenover zijn raam. Als je wilt weten hoe het afloopt… kijk de animatie.

2D en 3D smelten samen tot dit juweeltje

Voor Paperman werd een nieuw stuk software ontwikkeld dat luistert naar de naam Meander. De software zorgt ervoor dat de computeranimatie een traditioneel uiterlijk krijgt. De karakters en de achtergronden werden eerst digitaal gerenderd. Daarna werd er overheen getekend op een nieuwe laag. Op deze manier werden handgetekende lijnen als het ware bovenop het computerskelet gelegd. Wanneer de 2D-animators vonden dat een karakter stijlvoller kon of iets op een betere manier kon worden uitgebeeld, dan werd het onderliggende computermodel aangepast. Op deze manier werd de productie een mooie samenwerking tussen 2D en 3D. De precisie van computeranimatie gecombineerd met het expressieve karakter van handgetekende animatie levert deze prachtfilm op.

Achter de schermen van Paperman

Voor meer informatie over het maken van de film verwijs ik je graag naar dit achter de schermen filmpje waarin men laat zien hoe het werkt. Een beetje technisch, maar wel ontzettend leuk! Daarnaast zie je hier een gedeelte van het ontwerpproces van Paperman.