Wie weleens met overvolle broekzakken op de bank zit weet dat dit niet comfortabel is. Sleutels prikken in je zij, een portemonnee voel als een blok aan je been en als je niet uitkijkt buigt je smartphone. Zodra je de kans krijgt dump je dan ook al je spullen op de dichtstbijzijnde salontafel.

Als rolstoelgebruiker weet ik alles van zitten, en nog meer van zitten met spullen in mijn broekzak. Helaas vaak tegen wil en dank, onderweg is er namelijk geen andere veilige optie dan mijn broekzak. Tassen achterop zijn simpelweg onhandig en te onveilig voor je huissleutels en portemonnee.

Dat is nu verleden tijd want Martijn wees mij op de Quokka bag. Een gebruiksvriendelijke rolstoeltas die je aan de voorkant van je rolstoel monteert. Ik heb hem vandaag binnen gekregen en ben dol enthousiast! Niet alleen ben ik van mijn overvolle broekzakken verlost, zoeken naar mijn sleutels behoort ook tot het verleden.

Over Quokka

De rollende kracht achter Quakka is Ingeborg Meurkens. Zij kwam in 2010 vanwege haar MS in de rolstoel terecht. Vanaf dat moment hield ze haar tas of op schoot (ongemakkelijk!), of hing ze de rolstoeltas aan de achterkant van haar rolstoel (moeilijk bereikbaar en onveilig!).

Als fervent liefhebster van tassen besloot ze dat het tijd werd voor de eerste echt praktische tas voor rolstoelgebruikers.[1]

Over de Quokka bag

Quokka heeft vier verschillende tassen. Mijn keuze viel op de kleine zwarte rolstoeltas. Deze past precies tussen mijn rem en voorwiel en heeft voldoende ruimte voor zaken als sleutels, portemonnee en telefoon. De tas heeft twee compartimenten die zijn voorzien van een ritssluiting en kost €39,95.

A photo posted by Eelco Martens (@eelcomartens) on

Monteren met twee linkerhanden

Om de tas vast te maken aan je rolstoel heb je een adapter nodig. De adapter is apart verkrijgbaar en kost €19,95. Het monteren van de adapter is een fluitje van een cent. Met twee linkerhanden en de schroevendraaier van de buren koste het mij slechts 10 minuten. Daarbij moet ik opmerken dat ik de adapter aan de binnenkant van mijn rolstoel heb gemonteerd. Hierdoor moest ik moeite doen om te schroeven.

Hemels

Zojuist ben ik voor het eerst op pad geweest met deze tas en het voelde in het begin wat onwennig om de huissleutels niet langer te voelen, maar ik zou willen dat ik deze tas eerder had ontdekt. Ik voel mij niet langer een opgeblazen kikker met al die spullen in mijn boekzak. Bedankt voor de tip Martijn!

De Quokka adapter gemonteerd aan de binnenkant.

De Quokka adapter gemonteerd aan de binnenkant.

[1] bron: Over Quokka