Rogier Pelgim, een van de zeven finalisten van ‘de beste singer-songwriter van Nederland’ speelde in de eerste uitzending vanuit Bitterzoet een ode aan zijn inspirator Johnny Cash.

Als Johnny Cash een van je muzikale helden is moet het wel goed zitten. En dat zit het ook. Rogier heeft een heerlijke rauwe stem met een gigantisch hoge kopstem die hij met enige regelmaat tentoonstelt tijdens zijn optredens en verschillende nummers. Ooit speelde Rogier in een band genaamd Nuclear Playground en daarna besloot hij het pad van singer-songwriter te bewandelen.

Our Dear Lady Of The Plains

Zijn debuut EP ‘Our Dear Lady Of The Plains’ kwam eerder dit jaar uit en sindsdien gaat het als een speer. Zijn ‘Our Dear Lady Of The Plains’ tour bracht hem tot 38 optredens in 18 steden met overwegend zeer positieve reacties zo schreef 3voor12:

Je moet in beton gegoten zijn om hier geen talentvolle artiest in te zien. Rogier Pelgrim plant zichzelf in één klap in de wereld van de indrukwekkende singer-songwriters.

Naast dat ‘Our Dear Lady Of The Plains’ een mooie EP is om naar te luisteren is het ook een EP met een echt verhaal. Want daar houdt Rogier van. Verhalen vertellen dat is wat hij met zijn muziek wil doen en dat is een van de reden waarom Rogier zo van Cash houdt. Die vertelt verhalen als geen ander.

Rogier over Johnny Cash

Waarom Johnny Cash een van Rogier’s muzikale helden dat vertelt Rogier zelf in een artikel op nummervandedag.nl daarin schrijft hij onder andere:

Het is altijd moeilijk om uit te leggen waarom je iets ‘goed’ vindt. Was het omdat ik naar een oude man zat te luisteren die getekend was door het leven, waardoor deze song hem zo op het lijf geschreven leek? Was het omdat Cash er op een of andere manier in was geslaagd om alle pijn, verdriet en eenzaamheid in dit aardse bestaan tot uitdrukking te brengen in één song?

Mocht je meer informatie willen over Rogier, het verhaal achter ‘Our Dear Lady Of The Plains’ of zijn EP willen kopen. Bezoek dan Rogier’s website. Vergeet daarnaast niet om naar ‘‘de beste singer-songwriter van Nederland’ te kijken. Iedere maandag om 20:25 op Nederland 3