Er zijn van die dingen in het leven die zo nu en dan moeten. Een daarvan is kleding kopen. Ik houd er niet van en dus stel ik het zo lang mogelijk uit. Afgelopen zaterdag was er echter geen ontkomen meer aan en dus vertrok ik met mijn zus richting Rotterdam Alexandrium.

Veel te kleine pashokjes

Ik weet niet hoe winkels het voor elkaar krijgen maar pashokjes zijn altijd net te klein. Je komt er gewoon niet in met je bolide. Maar voor alles is een oplossing. Je gooit gewoon een stoel in de paskamer, gaat je rolstoel uit en neemt plaats op de stoel. Hoe je vervolgens een broek aan krijgt om te passen is vraag twee.

Dan vraag ik mij af, waarom moet dat altijd zo krap? Bij de Primarkt hebben ze het begrepen want daar is een speciale paskamer voor rolstoelers. Groot zodat je er in komt en zelfs (lichtelijk overdreven) met beugels en alarmkoord mocht je onverhoopt ten val komen. Dat maakt het al een stuk leuker om te shoppen.

Eelco de winkeldief

Je kent het vast wel. Je hebt wat gekocht en wanneer je de winkel verlaat gaat het alarm af. gênant, want nu kijk iedereen naar je. Dat had ik zaterdag dus ook, met als enig verschil dat het poortje al loeide toen ik de winkel in kwam. Een kwestie van te scherp afgestelde poortjes. Iedereen kijkt naar je als je binnenkomt en wanneer je weg gaat begint het circus weer van voor af aan. Ach, één voordeel heeft het… Je weet zeker dat iedereen je gezien heeft al was het maar omdat ze dachten dat je iets uit de winkel mee nam zonder te betalen.

Moe maar voldaan

Aan het einde van de dag was ik doodop. Dat gehannes in die pashokjes, dat gestaar van de mensen, het gaat je allemaal niet in de nieuwe kleren zitten. Over nieuwe kleren gesproken, ik ben dus mooi wel geslaagd! En ondanks het gehannes, de alarmen en dat soort gedoe was het eigenlijk best een gezellige dag.

Bij thuiskomt schoot mij een nieuwe reclame voor Eurocard MasterCard door het hoofd. Hij ging als volgt:

Een nieuwe trui, 30 euro. Een nieuwe broek 50 euro, Nieuwe schoenen 90 euro. Een jaar lang niet meer hoeven ONBETAALBAAR. Voor de rest: Eurocard MasterCard.*

bedragen zijn fictief