Wanneer mijn hoofd na een vermoeiende dag  het kussen raakt wil ik  slapen. Eén probleem, mijn hoofd denkt daar vaak anders over want mijn hersenen draaien overuren. Ik heb van alles geprobeerd, van geen TV tot geen koffie en van regelmaat tot een boek lezen. Allemaal te vergeefs, want niets leek te helpen. Tot ik een paar maanden terug dacht aan mijn kinderjaren.Toen ik nog een klein Eelco’tje was werd ik regelmatig voorgelezen of een slaapliedje voor mij gezongen. Toen ik ouder werd verdween dat, maar kwam daar de radio voor in de plaats. Ineens wist ik het.

Dat is de truc

Ik ben geen wetenschapper, maar volgens mij kan ik slecht in slaap komen omdat ik mijn hersenen niets geef om langzaam tot stilstand te komen. Een slaapliedje werkt niet omdat ouders mooi zingen, een slaapliedje werkt omdat het iets is waar het kind zich op kan focussen om tot rust te komen. Althans, dat denk ik, ik ben geen slaapwetenschapper.

Mijn favoriete slaapliedje

Sinds een aantal maanden draai ik muziek om bij in slaap te vallen. Geen vette beats of dikke herrie. Nee, ik val in slaap op muziek van de sterharpiste Lavinia Meijer. Haar vijfde album ‘Passaggio – Einaudi by Lavinia’ bevat bewerkingen van Ludovico Einaudi. Einaudi is ondermeer de componist van de muziek van de film Intouchables. Sinds ik deze harpmuziek draai val ik meestal binnen vijf nummers in slaap.