De definitieve keuze is gevallen op de wereld van woorden/schrijver. Een schrijver heeft met zijn woorden heel veel kracht en het intrigerende aan een schrijver is dat hij zijn eigen wereld kan creëert. Een schrijver is alleen aan het werk en daarom lijkt het mij soms eenzaam. In mijn space zullen al deze aspecten aan bod moeten komen.

Visie

Een schrijver is een eenzame wereldreiziger die de kracht heeft gevonden om zijn eigen wereld te scheppen. Hij beseft zich als geen ander dat woorden een enorme impact hebben. Met woorden kun je scheppen en doden.

Ruimtes

Mijn space zal bestaan uit drie verschillende ruimtes. Deze ruimtes bevinden zich in de woning van een schrijver.

De woonkamer

De eerste ruimte is de woonkamer die vol staat met boekenkasten. Er is een relaxte zithoek waar ruimte is om te lezen en bij het raam staat een bureau met een ouderwetse typemachine. De inrichting is van vervlogen tijden. Naast de typemachine ligt een boek en er is een draaitrap naar de zolder. Deze ruimte voelt als thuiskomen en positiviteit

De zolder

Als je via de trap naar boven gaat dan kom je op de zolder terecht. De inrichting is hier minimaal. Er staat slechts een Chesterfield stoel bij een ouderwets bureau waar zich wederom een typemachine en een boek op bevinden. De vloer ligt bezaaid met papierproppen en in de rechter hoek staat vooraan het scherm staat een Chesterfield stoel waar een kleine tafel bij staat met een asbak en een pijp. De zolder voelt oud en stoffig. Alsof schrijven het enige is wat daar ooit gebeurt.

Het boek

De derde ruimte is het boek. Hier kan de gebruiker door zelf te klikken woorden op papier toeveren.

Mogelijke vormgeving

Om de gebruiker te laten ervaren dat je met woorden woorden een eigen wereld kan creëren zullen er verschillende elementen zijn die opgebouwd zijn uit tekst alleen.