Vandaag start een groep van 10 jongvolwassenen met een beperking een publiekscampagne voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking. ‘Wij staan op!’ roept de regering op meer haast te maken met de officiële bekrachtiging van het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Een goede zaak want dit verdrag stamt uit 2007. ‘Wij staan op!’ brengt onder andere een manifest uit waarin zij het VN-verdrag in concrete eisen hebben omgezet. De aftrap van de publiekscampagne is vanavond te zien het tv-programma Kassa om 19:05.

Er moet een einde komen aan de visieloosheid

Na jaren van vertraging heeft het kabinet Rutte zich voorgenomen om dit jaar eindelijk het het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een functiebeperking officieel te bekrachtigen. Dit moet een einde betekenen van de visieloosheid en het opzij schuiven van de rechten van mensen met een beperking.

Manifest

‘Wij staan op!’ heeft een manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid opgesteld met 12 eisen aan de regering en aan de samenleving. Het manifest en alle steunbetuigingen wil ‘Wij staan op!’ op de dag van de officiële bekrachtiging van het VN-verdrag overhandigen aan minister-president Mark Rutte. tot het zover is zal ‘Wij staan op!’ campagne voeren om het Tot die tijd voert de groep campagne om alle Nederlanders te overtuigen van de noodzaak om Nederland toegankelijker te maken voor iedereen.

Ik steun het manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid

Daar heb ik niet lang over hoeven nadenken. Ik sluit mij aan bij het verlangen om volledig en daadwerkelijk deelnemen aan de samenleving. Ik deel de behoefte dat er met mij gepraat wordt in plaats van over mij en het belangrijkste, dat ik in de samenleving sta en niet daarbuiten. Jij, ik, wij, wij zijn de samenleving. Ik teken het manifest, jij ook?

Voor meer informatie over ‘Wij staan op!’ en het manifest kijk vanavond om 19:05 naar Kassa op NPO1 of lees het persbericht.