Even over vandaag… verkiezingsdag 2014. De dag dat de stemfie zijn intrede deed. Ik heb gestemd want dat vind ik belangrijk. Dat zit er denk ik vanaf kinds af aan in, mijn moeder heeft het altijd over stemrecht en dat je daar gebruik van moet maken. 

Verkiezingsprogramma’s doornemen

Gisteren heb ik ze doorgenomen, de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen hier in Ede. Als ik dan toch een hokje mag inkleuren dan wil ik ook weten waar ik voor kies. Het is geen lolletje die verkiezingsprogramma’s. Ze zijn een stuk beter te lezen dan jaren geleden maar toch valt het niet mee om er doorheen te komen. Wel goed om te doen want het geeft je een mooi beeld van de koers die een partij wil varen.

Eindelijk stemmen

Als je eenaal weet welke partij jouw stem krijgt is het zover. Op maar het stemloket om een hokje in te kleuren! Vergeet je paspoort en stempas niet. Hop snel dat hokje in en kleuren maar! Grappig eigenlijk…. waar je kleurt stelt meer voor dan dat je kleurt.

Stem op de buurvrouw

Nog even terug naar het stemmen… de laatste paar dagen spreek ik genoeg mensen over de verkiezingen. Ik vind het tof dat je gaat stemmen, vooral doen! Maar ik sprak een aantal mensen en die gaan stemmen op iemand omdat ze hem of haar kennen. Dat lieve mensen, dat moeten we niet willen. Je moet stemmen stemmen op een partij en daarna op een persoon. Een goed mens met een slecht idee blijft een slecht idee

O en dan nog even de stemfie… net zo’n slecht idee!

1171201_295815287237376_262824669_n