Ik word de hele dag een beetje heen en weer geslingerd tussen twee en soms wel drie blogs. Ik wil graag wat schrijven over technostress en “wie ben ik nu eigenlijk” en dan niet in negatieve zin, maar beide verhalen blijven maar concepten.

Technostress

Allereerst even die technostress. Ik zag deze week op het nieuws en ik vond het eerlijk gezegd een klein beetje ver gaan. Gestrest raken omdat “de baas “op elk moment van de dag kan inbreken met een mailtje of een telefoontje. Mijn eerste gedachte, je kunt dat ding ook gewoon uitzetten. Maar ik zeg niet voor niets vond want ik was vanmorgen mijn telefoon vergeten en dat was toch stiekem best wel fijn. Geen Bling, Piep, Dadaboem, helemaal niets. Die technostress zit schijnbaar toch wat in. Ik denk dat ik vaker mijn mobiel ga vergeten.

“wie ben ik nu eigenlijk”

Dan het tweede onderwerp. De grote vraag “wie ben ik nu eigenlijk?” Zoals al eerder gezegd, niet in negatieve zin maar ik vraag het mij wel af. Wie ben ik nu eigenlijk? Ik heb in mijn leven nog niet echt iets gedaan dat de wereld verbeterde. Ik ben geen uitvinder, geen organisator van grote dansfeesten, niet de social media specialist van Nederland en al helemaal niet de bedenker van “The Next Facebook”. Wat heb ik nu gedaan waardoor de wereld een stukje beter is?

Waarschijnlijk ben ik al een inspiratiebron

Het hoeft niet per se iets groots te zijn? Ik bedoel “The Next Facebook” is voor vrijwel niemand weggelegd maar ik zou graag een duidelijk verschil maken. Ach, wat loop ik te kletsen, waarschijnlijk ben ik voor mensen in mijn omgeving een inspiratiebron zonder het zelf te weten.

Een ware inspiratiebron

Over inspiratiebron gesproken. Neem eens een kijkje op “Mijn Moment” een initiatief van Punkmedia met ontzettend veel mooie maar vooral eerlijke verhalen van mensen. Dat is pas echt inspiratie!