Drie maanden geleden liep ik voor het laatst door de draaideur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en vandaag precies 101 dagen later was het weer zover. Het voelde goed en ook een beetje vreemd, niet in de laatste plaats omdat er flink verbouwd wordt.

Praten over het oppakken van de studie

Ik zag er tegenop, praten over hoe ik mijn studie weer op kan pakken. Eigenlijk maar ik mij er al weken druk om. Ik wil weer studeren maar tegelijkertijd weet ik ook dat hele dagen nog niet gaat lukken. Ik heb wel ideeën over hoe ik mijn studie weer op kan pakken maar het moet wel kunnen. Is er een rustruimte op de HAN? Is er een mogelijkheid om maar de helft van het semester te doen? Met al die vragen en mogelijke oplossingen liep ik al weken in mijn hoofd.

Meedenken en oplossen

Tijdens het gesprek dachten de medewerkers van de HAN goed mee en ze stonden open voor mijn eigen ideeën over het oppakken van mijn studie. We zijn alle opties langsgelopen en  ze hebben mij hier en daar beschermt tegen mijn eigen overmoedigheid. Gezamenlijk zijn we tot de oplossing gekomen.

Ik ga weer studeren!

Het is zover. Vanaf volgende week ga ik weer verder met mijn studie business it & management. Drie ochtenden in de week neem ik weer plaatst in de schoolbanken. één vak in plaats van twee maar ik ben weer terug op de weg naar toekomst.