We weten het allemaal. Water drinken is gezond en het menselijk lichaam heeft minimaal twee liter water per dag nodig. Voor sommige is twee liter water op één dag geen probleem, anderen hebben er problemen mee. Ik behoor tot de laatste groep en ging daarom op zoek naar tips om meer water te drinken. Deze tien tips lijken mij het meest bruikbaar.

Drink water na elk toiletbezoek

Vocht uit, vocht in. Klinkt logisch en je bent op dat moment toch al in beweging dus een glas water pakken is een kleine moeite. Daarnaast creëer je een soort vicieuze cirkel: van het drinken moet je naar de wc, na de wc drink je wat, waardoor je weer naar het toilet moet.

Kies een groter glas

Het is een inkoppertje maar in een groter glas zit meer water en dus hoef je minder vaak water te pakken. Ideaal want zo drink je meer water zonder dat je het doorhebt.

Voeg fruit toe

Als je veel water drinkt dan kan het op ten duur gaan vervelen. Een tip die ik overal lees is het toevoegen van fruit om een smaakje toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld met:

  • aardbeien en blaadjes basilicum
  • sinaasappel en koriander
  • watermeloen en een takje munt
  • munt en limoen
  • vers gesneden gember en ananas
  • komkommer, citroen, gember en munt
  • plakjes citrusvruchten, zoals grapefruit, sinaasappel, limoen, citroen of een combinatie daarvan

Drink een glas water bij het opstaan

Opgestaan? Pak dan direct een glas water. Dit is een mooie start van je dag en een de olie voor de machine die het menselijk lichaam heet. Hoppa, nog voor je aangekleed bent zit het eerste glas er al in.

Maak er een gewoonte van

Wij mensen zijn gewoontedieren dus maak er een gewoonte van om water te drinken bij bijvoorbeeld het eten. Op deze manier gaat het op gegeven moment vanzelf.

Zet een alarm

Wie hard aan het werk is vergeet soms de tijd en dus ook om te drinken. Als je dit vaak gebeurt kan het handig zijn om een alarm te zetten op je telefoon. Je kunt natuurlijk ook één van de vele apps downloaden die bijhouden hoeveel je drinkt.

Houd bij hoeveel je drinkt

Het kan ontzettend helpen om bij te houden hoeveel je drinkt. Dan weet je namelijk ook of je inderdaad genoeg drinkt. Daarnaast kan het ook ontzettend motiverend werken.

Neem altijd een flesje water mee

Wanneer je niet thuis bent kan het lastig zijn om voldoende te drinken. Neem daarom een flesje water mee als je ergens naar toe gaat. Dit hoeft geen plastic flesje te zijn. Er zijn genoeg milieuvriendelijke opties zoals een Dopper.

Vul een kan met water

Ga je knutselen, werken achter de computer of ben je veel op één plek? Dan kan het handig zijn om een kan water mee te nemen. Dan hoef je niet steeds naar de kraan te lopen. Bijkomend voordeel: je ziet hoeveel je drinkt.

Deze tips kwam ik bijna overal tegen en ze lijken mij het handigste uit alle tips. Zelf zou ik als tip willen geven om een extra beker water mee te nemen wanneer je water haalt op je werk. De bekers uit een gemiddelde koffiezetapparaat zijn super klein en je hebt toch twee handen. Hoe kom jij aan de twee liter water per dag, heb jij nog een goede tip?

Foto:Ana Ulin via Flickr Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)