Maak kennis met Ryan Chalmers. Hij reedt met zijn sportrolstoel van Los Angeles naar New York City in 71 dagen. Dat zijn twee tot drie marathons per dag! Zijn boodschap: “don’t let disabilities get in the way of doing something great.”

Het is inspirerend wanneer mensen zulke grootse doelen hebben en ze nog behalen ook.  Het maakt altijd een grote indruk op mij, zeker met zo’n gelikt filmpje. Vandaag wil ik het hebben over mijn doelen. Ze zijn niet groots, niet meeslepend en vallen in het niets bij 71 dagen lang drie marathons per dag maar je moet ergens beginnen.

Vier uur zwemmen

Of liever gezegd, vier keer één uur zwemmen. Goed voor mijn conditie en goed voor mijn lichaam. Dan neemt mijn lichaam eens een andere houding aan en het gebruikt andere spiergroepen.

Eén boek per week

Mijn boekenplank staat vol met boeken, veel daarvan zijn gelezen maar de stapel van boeken die ik nog wil lezen wordt steeds groter.  Ik kwam vorige week een artikel tegen van iemand die minimaal één vak-gerelateerd boek per week leest. Hij groeide er enorm door, als mens en als vakman. Mijn hersenen kunnen wel wat stimulatie gebruiken en ik wil al tijden meer boeken lezen.

Dertig artikelen schrijven

Nee, geen ‘iedere dag bloggen’-poging nummer 100. De voorgaande pogingen zijn namelijk jammerlijk mislukt. Ik wil deze maand dertig artikelen schrijven. Dat komt weliswaar neer op één artikel per dag maar gevoelsmatig geeft het mij meer vrijheid. Vrijheid om soms twee artikelen online te plaatsen.

Twee liter water per dag

Ik ga diëten. De afgelopen maanden ben ik tonnetjerond geworden en dat moet eraf. Een onderdeel van het diëten is het drinken van voldoende water, minimaal twee liter water per dag. Voldoende drinken vind ik lastig en daarom maak ik er een apart doel van.

Voortgang bijhouden met Full

Full ScreenVoor het bijhouden van mijn voortgang gebruik ik Full. Een ontzettend gemakkelijke app die gemaakt is om je maandelijkse doelen bij te houden. De app vertelt je bij het toevoegen van een doel hoeveel dagen de maand heeft, super handig. Met één simpele swipe geef je aan dat je bij dat je één keer hebt voltooid. Makkelijk en snel. Swipe! ik heb nog maar 29 artikelen te gaan.