Vandaag is het tweede blok begonnen en één van de vakken is Immersive Space. Dit wordt waarschijnlijk het mooie vak van dit blok. Wij gaan in acht weken tijd een Immersive Space maken. De eerste opdracht was het zoeken van drie Immersive Spaces die je persoonlijk raakte.

Avatar

De eerste Immersive Space die ik met jullie wil delen is de wondere wereld van Avatar. Alles aan deze film is prachtig. De kleurencombinatie zuigt je het scherm in. De diepte van de wereld van Avatar is verbazingwekkend en ik heb steeds het gevoel er zelf rond te lopen. De muziek van deze film is goed gekozen en neemt je mee door het verhaal. Een mooi voorbeeld van beeld en geluid als ware combinatie voor een belevenis. Bekijk de trailer van de film Avatar

Viktor en Rolf

Victor en RolfViktor & Rolf is een modehuis onder leiding van ontwerpersduo Viktor Horsting en Rolf Snoeren met theatrale modeshows en extravagante kledingcollecties. Modehuis is in dit geval wel heel letterlijk genomen want de site neemt je mee in een prachtig en sjiek vormgegeven huis waar je alle informatie kan vinden die je zoekt. De navigatie is kan plaatsvinden zonder echt knoppen te gebruiken. Een echte Immersive Space die je het gevoel geeft dat je klasse hebt als je daar wat koopt.

Street Art 

Dit is pas echt onderdeel uitmaken van de ruimte. Het mooie van de tekening is dat hij je van een afstand aantrekt, maar ook dat je er echt “door” kan lopen.

 

 

 

Maurits Cornelis Escher

Escher's RelativityDe man die speelde met onmogelijke constructies en wiskundige principes. Relativity, een werk uit 1953 zuigt mij naar binnen omdat het zo onmogelijk is en toch lijkt te kloppen. Door het perspectief van dit kunstwerk heb ik het idee dat ik ergens onderaan een trap sta en dat dit voor mij aan het gebeuren is.