Social media verkleinen de wereld. Binnen enkele seconden weten wij dat er aan de andere kant van de wereld een aardbeving is en afstanden lijken er niet meer toe te doen. Maar wat als je wereld juist heel klein is omdat je bijvoorbeeld bedlegerig bent? Dan zijn er projecten die door middel van social media je wereld vergroten. Een voorbeeld van zo’n project is Virtual Photo Walks.

Virtual Photo Walks is a project to allow people using Google+ to be interactive citizens again. Utilizing the hangout feature and smart phones, people are able to visit and interact, with smart phone enabled photographers. To see places and people they use to see. Visit places that they might not have had the chance to see. — Virtual Photo Walks

Google+ Hangouts om de wereld te delen

John Butterill’s is de bedenker van het concept. Op een dag bedacht hij dat het leuk zou zijn om via Google+ Hangouts mensen te laten zien wat hji door zijn lens ziet. Hij monteerde daarvoor een telefoon op zijn camera en gebruikte Google+ Hangouts om live te streamen. De wandeling kon beginnen en werd al snel een groot succes. Het hele verhaal zie je in deze video:

De wens om te delen

Dit verhaal laat ons zien dat één simpel idee uit kan groeien tot iets wat echt een verschil maakt. Een simpele wens van een fotograaf vergroot de wereld van honderden mensen door antwoord te geven op de vraag hoe hij zijn wandeling kan delen. Dat is wat het zo mooi maakt. Er zit geen commercieel motief, nog de wens om iets voor iemand te beteken. Het enige wat er achter zit is de behoefte om dingen te delen. Van delen wordt je wereld groter en gelijktijdig kleiner.
Hoe mooi is dat? Wat zou er gebeuren als we meer voor het delen zouden gaan in plaats van kijken wat het voor ons op kan leveren?