Na het kiezen van de juiste gebruikersnaam kan je gaan twitteren, maar wacht! Stop, nog niet gaan twitteren. Voor je een tweet plaatst raad ik je aan om je profiel in te vullen en te voorzien van een foto. De eerste indruk is immers belangrijk.

Je profiel is belangrijk voor hen die je al kennen en voor hen die dat niet doen

Op Twitter zullen er mensen zijn die je al kennen en er zullen mensen zijn die dat niet doen. Voor beide groepen is je profiel belangrijk, je vrienden kunnen aan de hand van je profiel zien dat jij het echt bent en de mensen die je niet kennen krijgen een eerste indruk

Plaats een foto

Zij die je kennen zullen aan de hand van een foto zien checken of jij het echt bent. Gebruik daarom geen foto waar je niet duidelijk zichtbaar op bent, gebruik bij voorkeur een foto van je gezicht.

Zij die je niet kennen zullen kijken naar de foto en een eerste indruk krijgen van wie je bent. Zorg dus dat het een foto is waar je leuk op staat.

Invullen die profieltekst

Naast je profielfoto is je profieltekst van zeer groot belang. Doe andere twitteraars een lol en vul de profieltekst ook in.
Zij die je kennen zullen naar je naam en de plaats kijken om zeker te weten dat jij het bent. Vul daarom je naam en plaats naar waarheid in behalve als je anoniem wilt blijven natuurlijk.

Zij die je niet kennen zullen naar de bio kijken. Dit is dus een uitstekende plek om te vertellen wie je bent en wat je doet. Als je een website hebt raad ik je aan om deze erbij te zetten. Op deze manier kunnen bezoekers naar je site voor een nog betere indruk.

Voorzie in de standaard informatie

Nogmaals, je profiel is een belangrijke plaats. Je introduceert jezelf in je profiel. Als ik voor mijzelf spreek dat is het vaak een profieltekst die mij over de streep trekt om iemand te volgen. Laten we eerlijk zijn, dit is toch geen reclame voor jezelf:

Een van de standaard plaatjes van Twitter

Dit bericht is eerder gepubliceerd op eelcomartens.nl