Als je een Twitter-account wilt zul je jezelf moeten aanmelden, dit kan heel gemakkelijk via twitter.com. Eén van de dingen die je moet aangeven bij de aanmelding is de gewenste gebruikersnaam. Je gebruikersnaam kan van alles zijn, maar toch is het goed om hier even bij stil te staan.

Anoniem of niet?

Tenzij je echt anoniem wilt blijven raad ik je aan om je echte naam te gebruiken. Je echte naam is gemakkelijk te onthouden en je maakt het je volgers makkelijk om te reageren. Ze zullen nooit twijfelen wat je gebruikersnaam is. Naast je echte naam is je merknaam natuurlijk ook een zéér goede optie.

Anoniem? kijk ermee uit

Mocht je echt, echt anoniem willen twitteren – voor zover anonimiteit bestaat – zorg er dan voor dat je goed onderzoekt of jou gebruikersnaam niet al ergens op het internet word gebruikt. Ik zat ooit in de situatie dat ik er via via ontdekte dat mijn gebruikersnaam de naam van een porno acteur is. Dat soort ontdekkingen wil je liever niet doen en dus is het handig als je het uitzoekt.

Maak je gebruikersnaam niet te lang

Twitteren gebeurt in 140 tekens, om die reden is het niet handig als je gebruikersnaam lang is. Wanneer iemand op jouw tweet wil reageren zal hij een @ voor je naam moeten zetten. Het @ en je gebruikersnaam gaan van de 140 tekens af, een lange gebruikersnaam geeft dus een zeer beperkte ruimte om te reageren.

Vermijdt een laag streepje

Een gebruikersnaam mag bestaan uit letters, nummers en het bekende _ lage streepje. De laatste is niet aan te raden want het lage streepje is bij mobieltjes vaak lastig te vinden. Ik kan je wel aanraden om gebruik te maken van Hoofdletters en kleine letters. Het maakt voor iemand die reageert niet uit of hij je naam in hoofdletters of kleine letters schrijft, het komt beide aan. Het gebruik van hoofdletters maakt alleen de scheiding tussen voor en achternaam een stuk duidelijker.

Wees er snel bij

Mocht je een gebruikersnaam willen dan raad ik je aan deze zo snel mogelijk te registreren. Het aantal twitteraars groeit met de dag en veel namen zijn al weg. Mocht jou naam niet mee beschikbaar zijn dan kan je altijd gebruik maken van cijfers.

Weet je jouw gebruikersnaam voor Twitter al? Ga dan als de wiedeweerga naar Twitter en registreer jouw gebruikersnaam!

Dit bericht is eerder gepubliceerd op eelcomartens.nl