Mijn vriend Leo gaat binnenkort trouwen met zijn Marianna, zeer plezierig maar er wordt niet getrouwd zonder een fatsoenlijk vrijgezellenfeest. Trouwen zonder een vrijgezellenfeest is als een huwelijk zonder seks. Het hoort er gewoon bij.

Alle mannen verzamelen!

Zij die gaan trouwen weten het, ooit wordt je onder valse voorwendselen naar een plek gelokt en blijkt je partner in het complot te zitten. Niks BBQ, karten of gezellig avondje op de bank maar een heus vrijgezellen feest. Jij blij. Je mag immers nog één keer compleet los gaan. In Leo’s geval was hij naar Utrecht gelokt met een de smoes dat vrienden van zijn aanstaande een ‘housewarming’ hadden. Zoals dat gaat bij een housewarming volgde er een tour door het huis. Boven aangekomen keek Leo uit het raam en zag hij ineens een groep vrienden staan. Volgens de overlevering heeft hij half in shock gezegd: ‘er staan allemaal mensen beneden, hé die ken ik!’ Compleet in de warm stond hij vijf minuten later beneden.

Gij zult whisky drinken

Na een kort bezoek aan de kroeg gingen wij naar Rubens Proeflokaal dat gelegen is aan de Nieuwegracht in Utrecht. Op het programma stond een heuse whiskyproeverij! Tijdens de proeverij kregen wij uitleg over verschillende soorten whisky’s, drinkwijze en alles wat er bij whisky komt kijken. Zo weten wij nu dat whisky gedronken moet worden uit een glas met een bolling die taps toe loopt en dat de keur van de whisky niets zegt over de kwaliteit. Een whisky met ijs is uit den boze maar wist je dat whisky lekkerder is wanneer je er 2 druppels water aan toevoegt? Dan moet je natuurlijk niet als een spast de halve pipet water erin spuiten want dan smaakt je whisky niet meer. Dat weet ik uit ervaring, afijn dat kan iedereen een keer gebeuren. Tussen de whisky’s door mochten wij genieten van heerlijke hapjes die afgestemd waren op whisky’s. Als je het mij vraagt was Rubens Proeflokaal een zeer goed begin van Leo’s vrijgezellenfeest.

Van drinken krijg je honger

Van drinken krijg je hoger, dat blijkt elke zaterdag na het stappen. Zo ook van whisky drinken en dus gingen wij met de bus naar station galgenwaard om daar als echte mannen te kanen van een onbeperkte hoeveelheid sushi. Zelf had ik nog nooit echt sushi gegeten en dus was het niet alleen voor Leo een verrassing maar ook voor mij. Ik kan je zeggen, het had wel wat. Daar als een stel kerels onbeperkt kanen van allerlei verschillende gerechten zoals alleen wij mannen dat kunnen. Ik doe een kleine gok maar ik denk dat Leo dacht dat hij niets meer te eten kreeg zodra hij getrouwd is. Dat betekende in ieder geval het het lekker gesmaakt heeft!

Bier en ……

Een echte vrijgezellendag hoort natuurlijk te eindigen met dat waar wij mannen goed in zijn en dat is bier drinken! Om de vis weer te laten zwemmen gingen wij na de sushi stappen en bier drinken! Leo sprak de wens uit om nog even met de voetjes van de vloer te gaan en dat hebebn wij dus gedaan. Het was een zeer geslaagde dag! Leo kerel, het was mij een eer om er bij te zijn en ik zie je op de grote dag!