Tjonge, mijn eerste rijles was geweldig. Kort samengevat: Auto is nog heel, geen ambulance nodig gehad en ik ben niet aangehouden door de politie voor roekeloos rijden. Al betwijfel ik of er op de dijk überhaupt wel eens politie komt.

Kijken, kijken en nog eens kijken

Ik houd van kijken in de toekomst, maar toch had ik gisteren moeite om ver vooruit te kijken. Kijken waar je heen moet is toch iets heel anders dan kijken waar je heen gaat. Ik moet zeggen, al is het op de weg blijven soms wat lastig omdat ik geen idee heb hoe breed de auto is. De berm houdt van mij.

Paarden, tractoren fietsers en anders gespuis

Mijzelf op de weg houden ging prima, maar dan dat andere verkeer. Automobilisten hebben geen geduld. Willen zo snel mogelijk naar huis en vergeten dat je een L op het dak hebt staan. “De L van langzaam” aldus mijn instructeur. Niet dat ik zo ontzettend langzaam reed, maar dat zegt hij altijd. Ik heb heb al paarden en tractoren in moeten halen, daarbij had ik de meeste moeite met het paard. Gewoon omdat je niet weet wat die gaat doen. Fietsers zijn ook raar! Het zijn verdorie net kamikazepiloten!

Zeventig op de dijk

Ik tikte al eerder even mijn snelheid aan. Nou die varieerde nogal. Zeventig hier, dertig daar.. Er was geen pijl op te trekken. Best grappig om te merken dat je zeventig rijd! De vorige keer vond ik vijfentwintig al hard zat! Toen ik zeventig op de teller zag dacht ik O rijden we ZEVENTIG!!!! Je moet trouwens niet vergeten te remmen voor een drempel! Ach, ik kan nog zoveel meer vertellen of mijn eerste les, maar het allerbelangrijkste is dat ik het hartstikke leuk vond om te doen!