Oude telefoon

Toen ik ging verhuizen heb ik er lang over getwijfeld of ik een vaste lijn wilde. Uiteindelijk heb ik toch een vaste lijn genomen. ‘Als he niet bevalt is het zo weer opgezegd’ dacht ik toen. Nu ik een vaste lijn heb wil ik hem niet meer kwijt. Dit is waarom ik nog steeds een vaste lijn heb.

Het is ‘gratis’

Oké, voor niets gaat de zon op maar zolang ik de vast lijn niet gebruik zitten er geen kosten aan. Het zit standaard in mijn Alles-in-1 Thuis Standaard van KPN. De enige kosten die ik er aan heb zijn mijn verbruikskosten en de aanschaf van een telefoon.

Plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon

De zogenoemde servicenummers, of liever gezegd de bel-niet-of-betaal-veel-nummers rekenen extra geld voor het bellen vanaf een mobiele telefoon. Wanneer ik naar een concert of de bioscoop wil kan ik vaak niet online aangeven dat ik in een rolstoel zit en ben ik genoodzaakt om de telefoon te gebruiken. Voor deze ‘service’ wil ik natuurlijk niet nog een half kaartje extra aan kosten kwijt zijn.

Mijn huis is een bunker

Echt waar, de architect van mijn huis heeft de kooi van Faraday goed bestudeert. Op sommige plekken in mijn huis heb ik geen bereik met mijn mobiele telefoon. Niets is zo vervelend al bellend je huis lopen en ineens de verbinding verliezen.

Op het nachtkastje

Om beter te kunnen slapen leg ik mijn smartphone tegenwoordig in de woonkamer. Wanneer ik toch graag ’s nachts een telefoon bij de hand heb bijvoorbeeld bij ziekte, leg ik mijn huistelefoon op het nachtkastje. Zo slaap ik lekker, maar kan ik in geval van nood bellen.

Altijd bereikbaar

Hoe vaak ik op Facebook lees dat mensen tijdelijk niet bereikbaar omdat ze hun telefoon weer eens hebben laten vallen. Dat kan mij ook overkomen, maar niets is zo vervelend als een kapotte rolstoel en de monteur niet kunnen bellen omdat je geen telefoon hebt. Ik wil echt altijd bereikbaar zijn en kunnen bellen.

Wat zijn voor jou redenen om wel of niet een vaste lijn te hebben? Heb jij er überhaupt nog één of ben je volledig mobiel?

Foto: Matthias Ripp via Flickr CC: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)