Toen ik mij voor het eerst ging verdiepen in het fenomeen Twitter was ik sceptisch. Het was gewoon de WieWatWaar van Hyves zonder alle poespas. Waarom zou ik willen twitteren en zorgen voor dubbele content op het web?

Dat was voor dat er een aantal grote gebeurtenissen plaatsvonden waarbij Twitter een cruciale rol had. Denk hierbij aan gebeurtenissen van het kaliber: de vliegtuigcrash van US Airways vlucht 1549 of de crash bij ons eigen Schiphol. De traditionele media kwamen laat op gang (ten opzichte van Twitter) en het nieuws verspreide zich razendsnel via Twitter. Dit gebeurde niet alleen door tekstuele berichtgeving maar ook foto’s werden razendsnel gedeeld met de rest van de wereld.

Twitter in beginsel een stuk software waar je razendsnel dingen op kan delen. De aard van Twitter maakt het makkelijk om dit nieuws te delen met de rest van de wereld. Op Twitter is het mogelijk om bepaalde onderwerpen te volgen en dit zorgt ervoor dat je snel op de hoogte bent. Belangrijke gebeurtenissen hoor je waarschijnlijk het snelt op Twitter. Alleen dat al is voor sommige mensen een reden om te gaan twitteren.

Dit bericht is eerder gepubliceerd op eelcomartens.nl