In het eerste deel van de Waarom Twitter serie had ik het over de snelheid waarmee het nieuws tot je komt en dat dit een reden kan zijn om te gaan twitteren. Een andere reden die wellicht veel interessanter is, is die van de groepsparticipatie.

Dit klinkt je waarschijnlijk vaag in de oren als je Twitter nog niet kent. Maar als je een tijdje op Twitter zit dan kom je berichten tegen die er als volgt uitzien: Vandaag naar #Lowlands. En daar, daar zit hem die groepsparticipatie. Want wanneer je op de hoogte wilt blijven over een onderwerp (in dit geval Lowlands) dan hoef je alleen maar de berichten met #Lowlands te volgen.

Goed, maar alleen maar volgen heeft natuurlijk niets te maken met onderdeel zijn van. Daarom heb je de mogelijk om zelf #Lowlands toe te voegen aan je bericht. Op dat moment wordt het bericht verzonden naar Iedereen die dat onderwerp volgt.

Bij veel mensen zorgt dit voor een gevoel van saamhorigheid. Want zeg nu zelf. Het is toch super leuk om te weten wat iedereen vindt van het onderwerp waar jij je het meest voor interesseert. Via zo’n # wordt Twitter ineens een stuk leuker.

Dit bericht is eerder gepubliceerd op eelcomartens.nl