Wachtkamergesprekken ik word er nog eens een expert in. Twee keer in de week meld ik mij in de wachtkamer van de revalidatiearts. Ik ben vaak te vroeg met als gevolg dat ik een tijdje moet wachten. Aangezien er in Nederland genoeg te behandelen valt ben ik niet alleen in de wachtkamer. Een wachtkamergesprek is hetgeen dat vaak volgt.

Wachtkamergesprekken gaan in essentie maar over één onderwerp

Nu moet u weten, wachtkamer gesprekken zijn niet zomaar gesprekken. Ze gaan zelden over het weer —behalve als de gemiddelde leeftijd 80 is — noch over de laatste mode of de nieuwste smartphone. Wachtkamergesprekken gaan over hetgeen ons het meest dierbaar is maar waar we normaal niet bij stilstaan. Onze gezondheid.

Je gezondheid is ineens belangrijker dan de laatste smartphone

Grappig is dat hé, normaal gaan we het liefst gekleed volgens de laatste mode door het leven, ondersteund door onze smartphone en Beats by Dre. Niets van dat alles is nog van belang in de wachtkamer. Daar praat iedereen over zijn gezondheid, of het vooruit gaat of dat het blijft steken. Het gesprek gaat over dat wat we moeten missen en hopen ooit weer te kunnen.

Als je buiten komt begint het geschreeuw om aandacht weer

Op een gegeven moment ben ik aan de beurt, ik volg mijn therapie en gaat weer naar buiten. Op weg naar huis fiets ik langs reclameborden die mij ineens niets meer zeggen. Op vakantie naar Ibiza? 20% korting bij een bouwmarkt? Korting hier korting daar. Het zegt mij nog maar weinig. Het enige waar ik echt aan kan denken is mijn gezondheid. Mag ik korting op de pijn denk ik bij het volgende reclamebord dat om mijn aandacht schreeuwt.