Tijdens ons semester ASOM dienen wij naast het volgen van college zelf ook een mini-college te verzorgen over uiteenlopende onderwerpen. Naast een uitgebreid artikel over ons eigen onderwerp dienen wij ook kort te bloggen over de andere mini-colleges. Dus hier gaan we dan.

Photosharing

Photosharing, een perfecte manier om je foto’s online te back-uppen volgens de mensen die het college gaven. Daar zit een kern van waarheid in want er staat ergens op de wereld een kopie van je foto. Twee vragen die je daarbij kunt stellen:

  1. blijf ik eigenaar van de foto?
  2. Is de foto ongecomprimeerd te downloaden of moet ik het doen met een foto van mindere kwaliteit dan het origineel?

Photosharing maakt het gemakkelijk om jouw foto aan de rest van de wereld te laten zien. Dit kan je motiveren om door te gaan met fotograferen en het maakt het eenvoudig om grote groepen mensen je foto’s te laten zien. Wat vroeger verstofte in de kast is nu altijd helder en overal beschikbaar.

Als je praat over photosharing dan mag Pinterest natuurlijk niet ontbreken. Dit sociale platform heeft een groot potentieel voor bedrijven en kan ontzettend goed werken als een visueel CV. Een voorbeeld hiervan is de CV van Wanda Catsman die middels Pinterest haar nieuwe werkgever vond.

Video

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Hoeveel zeggen vijfentwintig beelden per seconden dan wel niet? Video is een prachtig middel om een boodschap over te brengen. De meest bekende platformen zijn Vimeo en YouTube. Marktleider is YouTube en de professionals maken veelal gebruik van YouTube en Vimeo. Die laatste levert ontzettend veel mogelijkheden om je player aan te passen en dus past die visueel gezien vaak beter in een externe omgeving zoals een website.

YouTube is het sterkst in VSEO maar geeft de gebruiker een stuk minder opties als het gaat om personalisatie. In veel gevallen is YouTube het beste platform omdat je video’s dan simpelweg het beste vindbaar zijn. Toch heb ik een wenslijst met functies en aanpassingen waarvan ik hoop dat YouTube die snel doorvoert.

Gaming

Gaming en sociale media zijn een goede combinatie. Iedereen kent natuurlijk de verschrikkelijke gameverzoeken op Facebook en als je ze niet verschrikkelijk vindt speel je waarschijnlijk zelf zo’n spelletje.

Deze games en games in het algemeen zijn een verschrikkelijk goede manier om te adverteren. Reclame in games wordt over het algemeen niet als storend ervaren. Zeker niet wanneer dit gebeurt door middel van product placement. Het product embedden in de game.

We moeten het sociale aspect van games niet vergeten. Veel mensen gamen tegenwoordig online. Hierdoor komen ze in aanraking met mensen uit de hele wereld. Vaak vormen ze gezamenlijk een team en het komt regelmatig voor dat deze teamverbanden uitgroeien tot hechte vriendschappen.

Rss/Aggregators

Eerder schreef ik al een artikel over RSS waarin ik beschreef dat het RSS niet dood is maar het concept van abonneren wellicht wel. Ik ben van mening dat dit voor de grootste groep mensen daadwerkelijk zo is. Zelf ben ik inmiddels wel RSS gaan gebruiken om alle artikelen van klasgenoten te verzamelen. Alleen ik ben denk ik een van de weinigen.

Mobile

De mogelijkheden van een smartphone zijn eindeloos. Studenten zoals ik kunnen niet meer zonder hun smartphone en het merendeel van onze communicatie gaat via een dergelijk apparaat. We Whatsappen in plaats van sms’en, laten weten waar we zijn door middel van Foursquare (die service voor ijdeltuiten) en een status update is binnen een seconden geplaatst.

Dat heeft bedrijven unieke mogelijkheden zoals location-based adverticment om je naar binnen te lokken bij de dichtstbijzijnde koffiezaak en veelal geven we zonder dat we het weten toestemming om onze gegevens te verzamelen en te gebruiken. Niets is immers gratis, zelf een gratis App kost geld. Onze mobiel is al lang niet meer om mee te bellen. Het is onze mobiele toegangspoort tot informatie en entertainment.