Bah, echt bah. Van die artikelen die scoren met een mooie kop maar vervolgens de belofte niet waarmaken. Zojuist had ik er weer één: “20 verborgen functies voor OSX Yosemite.” Ik ben erin getrapt en klikte op de link. De zogenaamde “verborgen” functies waren zo verborgen als één boom op een open grasveld.

Een verborgen functie is volgens het artikel ‘bellen vanaf je iMac‘ Wat is er zo verborgen aan een functie die op de Apple website te zien is? Pure content-creatie om bezoekers te trekken.

Ok, ok nog een voorbeeld: ‘deel je scherm met iMessage‘… niets verborgen aan.

Zonde, dat is het. Dan neem je jouw klanten toch niet serieus? Dit is geen artikel voor je klanten. Het is voer voor het beest dat Google heet. Witheet word ik hier van

Schrijven doe je voor een doelgroep en niet voor een zoekalgoritme. Een doelgroep met mensen die opzoek zijn naar iets. En daarom lieve schrijvers heb ik een hekel aan die misleidende koppen!

Je verdoet de tijd van je bezoekers. Bezoekers die niets weten van Yosemite zijn niet op zoek naar ‘verborgen’ functies en ervaren gebruikers zijn niet op zoek naar de basisfuncties.

Echt hoor, zo zonde! Je kunt beter één klant gelukkig maken dan tien teleurstellen. Dan heb je nog eens kans dat hij terugkomt en daar heb je veel meer aan.

Een misleidende kop om te scoren in Google? Niet doen!