Zojuist scrolde ik even door mijn tijdlijn op Facebook en kwam ik het onderstaande filmpje tegen. Een oud-docente had dit filmpje gedeeld en zij valt onder de categorie mensen ‘Als ik wat deel is het de moeite waard.’. Wat ik vervolgens zag toverde een lach op mijn gezicht.

Dat is pas thuiskomen dacht ik en de deelknop was ingedrukt voor ik het einde zag. Deze mooie manier om thuis te komen is namelijk een reclame voor T-Mobile. Grappig hoe dat werk, ik heb helemaal niets met T-Mobile. Ik zou er normaal gesproken geen reclame voor willen maken en ben al helemaal niet van plan om klant bij ze te worden. Toch heb ik dit filmpje gedeeld met mijn vrienden. Waarom? Omdat het een ontzettend leuk filmpje is.

Je hebt geen reclame-gevoel als je er naar kijkt. Er wordt niets door je strot geduwd en er word al helemaal niet geprobeerd om je de nieuwste smartphone door je strot te duwen. Dit filmpje werkt omdat het een belevenis creëert, een blij gevoel teweeg brengt en omdat het verrassend is. Je hebt tot aan het einde niet door dat je naar een telecomreclame zit te kijken en dat is wat hem sterk maakt.

Ik kreeg een blij gevoel en zag aan het einde dat dit mogelijk gemaakt werd door T-Mobile. Omdat ik er zo blij van werd deelde ik het op Facebook en schreef ik er een blog over. De ultieme Word of Mouth Marketing als je het mij vraagt. Geen dure zendtijd en schieten met hagel. Gewoon een leuke video op Facebook, blije mensen en blije bloggers.