Het is bijna 2016 en dus is het tijd voor terugblikken en goede voornemens. Heerlijk afgezaagd en daarom kies ik voor een andere benadering. Geen goede voornemens, maar “wensen voor 2016”. Goede voornemens zijn immers vaak een algemene vertaling van een diepere persoonlijke wens.

Lief(de) voor mijzelf

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nogal eens geneigd om mijzelf weg te cijferen voor het “grotere geheel”, en ben strenger tegen mijzelf dan anderen. Dat is niet persé verkeerd, maar ik mag echt wel wat liever voor mijzelf zijn. Ik wens voor 2016 dat ik mijzelf net zo lief heb als de ander.

Zelfvertrouwen en slagvaardigheid

 

“Ik weet dat je het kunt.”. Dat is hartstikke mooi, maar bij mij ontbreekt dat vertrouwen nogal eens. Hierdoor zijn de simpelste dingen soms een waar slachtveld in mijn hoofd. Ik wens mijzelf in 2016 een portie zelfvertrouwen zodat ik de stappen durf te zetten die ik wil/moet zetten. Zelfvertrouwen om ideeën uit mijn hoofd, op papier te krijgen. De lef om te schrijven zodat verslagen en rapportages niet te lang een leeg papier blijven. Durven om te doen.

Veel initiatief

In de tweede helft van 2015 ben ik veel bewuster het initiatief gaan nemen. Dat varieert van “leuke dingen doen.” tot stappen om mijn zelfstandigheid te vergroten. Natuurlijk heeft niet elk initiatief een positieve afloop, maar zelf de initiatieven die niet helemaal lopen zoals ik hoop voelen uiteindelijk ook goed. Het bevalt mij om meer het initiatief bij mijzelf te leggen en dus wens ik mijzelf in 2016 veel initiatief toe.

Gezondheid

Gewoon, een gezond jaar zou heerlijk zijn!

Wensen, het voelt een beetje vreemd en — in tegenstelling tot goede voornemens — alles behalve concreet. Maar het voordeel van een wens is dat je steeds kunt kijken wat er nodig om de wens te verwezenlijken. Daarnaast komen (mijn) wensen rechtstreeks uit het hart en zonder oordeel en dus nog heerlijk puur.

Wat wens jij voor jezelf volgend jaar?