Terwijl Nederland de ene na de andere medaille binnensleept tijdens de Olympische Spelen zijn er mensen die niet kunnen wachten tot de de Olympische Spelen voorbij zijn.  Vergis je niet, ze houden heus wel van sport maar waarom zou je naar sport kijken als je zelf ook van de bergen van Sochi kan razen. Wie ik bedoel? De Paralympische sporters.

Canada is trots op haar Paralympische afvaardiging

Geen zielig “wij zijn gehandicapt maar doen aan sport’-filmpje. Een bloedmooie 60 seconden durende commercial. Zestig seconden genot voor het oog. Snelle montage, goede muziek en mooi cinematografie monden uiteindelijk uit in een niets verhullend beeld met een goede boodschap.

De commercial is gemaakt door BBDO, Toronto, Canada in opdracht van het Canadees Paralympisch Comité. Dit is overigens niet de eerste keer dat BBDO een prachtige commercial maakt over de Paralympics. In December 2011 maakte ze dit juweeltje.

Nederland ook aanwezig op de Paralympics

Nederland doet niet aan bloedmooie commercials. Eigenlijk best jammer want ook wij zijn trots op onze afvaardiging bij de Paralympics. Dat mogen wij Nederlanders best wat meer etaleren. Gelukkig heeft de NOS besloten om de hoeveelheid uitzendtijd voor de Paralympics te vergoten en dus kunnen wij dit jaar meer dan ooit van onze sporters genieten.

Toch jammer dat wij geen bloedmooie commercial hebben of een groot merk dat trots de sporters etaleert….