Iedereen die begonnen is met een persoonlijke blog heeft er vroeg of laat een keer mee te maken. Je vindt bloggen leuk maar waar je vroeger nog graag vertelde dat je afgelopen weekend op een festival bent geweest, vertel je vandaag de dag liever over de ontwikkelingen in jouw vakgebied of niche.

Een archief is goud waard

Een van de eerste dingen waar je tegenaan loopt is de vraag wat je met je huidige berichten moet doen. enerzijds was je er trots en de berichten zijn in zekere zin een bewijs van je persoonlijke ontwikkeling als mens anderzijds passen ze waarschijnlijk niet meer bij je huidige visie. Je archief ik goud waard maar wat moet je doen als je archief niet meer aansluit bij wat je doet? Wat je ook beslist zorg altijd dat je zelf een kopie hebt van alle berichten die je ooit hebt geplaatst.

Alles wissen of behouden?

De oplossing is niet direct voor handen. Dat ligt helemaal aan het nieuwe doel van je blog. Zelf heb ik er in het verleden vaak voor gekozen om helemaal opnieuw te beginnen. Een groot minpunt is daarbij wel dat het hele negatieve gevolgen heeft voor je positie in Google. Aan de andere kant heeft een schone lei ook voordelen. Je kunt met een plan werken en daar je categorieën op baseren, je schijfstijl bepalen en die consequent toepassen en je hebt geen last meer van berichten waar dingen instaan waarmee je eigenlijk niet meer geassocieerd wil worden.

Wanneer je er voor kiest om je huidige publicatie’s te behouden blijft ook je ranking in Google behouden. Daarnaast laat het zien dat je al een tijdje meegaat en dit kan positieve en dit kan zeer positieve effecten hebben.

Wat zou jij doen?

Stel je wil je blog veranderen van een blog waar je schrijft over jouw leven naar een blog die gaat over bijvoorbeeld sociale media. Wat zou jij dan doen? Helemaal vanaf het nulpunt starten of je oude berichten bewaren. Als je voor bewaren kiest hoe zou jij dat dat doen?