Het is dat je geen liefdesrelatie kunt hebben met een voorwerp, maar anders had ik een liefdesrelatie met mijn snooze-knop. Elke morgen lever ik een gevecht om op tijd te staan. Soms is het zo vermoeiend om op te staan dat ik liever blijf liggen. Tijd om daar wat aan te doen!

Ernst-Jan Pfauth schreef er ooit een stukje over. Als ik morgen de tijd vind dan ga ik eens onderzoeken hoe ik de ochtend makkelijker ga maken. Bedenken hoe mijn ideale ochtend eruit ziet en hoeveel tijd ik daarvoor nodig heb. Daarna neem ik ritueel afscheid van de snooze-knopm daarna wordt het gewoon een kwestie van volhouden. Niet afwijken van het gestelde schema, “Don’t break the chain” zoals Pfauth dat zegt!

Ok, first things first! Om een ochtendmens te worden moet het eerst ochtend worden. Ik duik er lekker in en begin morgen aan deze nieuwe uitdaging. De alcoholvrije maand is vandaag trouwens ook begonnen maar daarover wellicht een andere keer meer.