Logo Xnoizz Flevo FestivalGeschokt, ik ben geschokt. Mijn favoriete festival, het Xnoizz Flevo Festival stopt ermee en wel om financiële redenen. Dat is dood en doodzonde. Ik weet nog goed hoe het ooit begon. Als jong ventje ging ik met de kerk naar Liempde in Brabant waar toentertijd het festival gehouden werd onder de naam FlevoFestival.

Lekker kamperen in een tentje en genieten van christelijke muziek. Dat overigens wel van een ander kaliber is dan de NederlandZingt op zondag samenzang. Het voelde als een bevrijding te ontdekken dat geloof en goede muziek wel degelijk samen konden gaan. Naast goede muziek voelde het altijd als thuiskomen. Xnoizz Flevo Fesitval was een warm bad waar je extra lang in wil liggen. De sfeer op het festivalterrein is altijd uniek geweest en in tegenstelling tot andere festivals was er bijna nooit trammelant.

Altijd welkom, ruimte voor alles

Op  Xnoizz Flevo Festival is was er ruimte voor experiment, ruimte om jezelf te zijn. Van korenzang op zondag tot Heavy Metal op donderdag het kon allemaal. Iedereen was welkom en iedereen mocht er zijn.

Liepde werd Busloo, de kerk mijn FlevoBuuf

Na een aantal jaren werd Liempde vervangen door Busloo en maakte de kerk plaats van mijn FlevoBuuf Claudia die ik leerde kennen tijdens het eerste jaar dat ik als video-editor voor het festival actief was. Sindsdien zijn wij vaste FlevoBuren en zodoende stond Flevo 2013 ook al in de agenda. Daar kan dus nu een dikke streep door.

Volgend jaar niets van dat wat was

Volgend jaar niet meer chillen aan de waterkant of Lieve Bertha liggend in het gras. Geen Family Force5 als afsluiter en al helemaal geen eerlijke koffie in “de Belofte. Geen Calvijn pindakaas met hele noten en geen BUUUURMAN bij het opstaan. 35 jaar FlevoFestival gaat ten onder vanwege financiële redenen. Het festival van mijn jeugd is niet meer maar de herinneringen blijven.