YouTube heeft een nieuwe stap gezet bij het promoten van de videokanalen van gebruikers. Tot nu toe konden mensen alleen op YouTube zelf op een knop klikken om zich te abonneren op een kanaal. Met een nieuwe set knoppen kunnen mensen die optie ook op hun eigen site toevoegen.

In het YouTube ontwikkelaars document staat de knop als volgt omschreven;

The YouTube Subscribe Button lets you add a one-click Subscribe button to any page. The button lets people subscribe to your YouTube channel without having to leave your site to either log in to YouTube or confirm their subscriptions.

Maak je eigen knop

Een eigen abonneer-knop maken is heel simpel. Je hebt de keuze uit een (zeer) beperkt aantal opties en de gegenereerde code plaats je op je website. het resultaat ziet er dan zo uit:

 

Een kleine stap in een groter geheel

Het toevoegen van de mogelijkheid om een abonneer-knop op je eigen site te plaatsen is onderdeel van een beweging die we al langer zien. YouTube wil mensen aanmoedigen om lid te worden van een kanaal en zo langer op de website te blijven.

Naast deze insluitbare knop heeft YouTube met de invoering van zijn One Channel’-layout de mogelijkheid toegevoegd om een video te plaatsen die alleen zichtbaar is voor niet-abbonees.

Geen hard bewijs dat het werk

Hoewel YouTube zelf beweert dat de aanpakt werkt is er geen hard bewijs dat dit daadwerkelijk zo is. Het YouTube groeit al jaren en kwam volgens ComScore afgelopen maand alleen al op 168 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten. Deze gebruikers zijn elk goed voor zo’n 500 minuten in de maand. Dat is 15 minuten meer dan vorig jaar.