Sinds gisteren kunnen gebruikers van YouTube gebruik maken van een door YouTube aangeboden muziekbibliotheek met 150 rechtenvrije instrumentale nummers.

Video’s offline door klachten van rechthebbende

Vaak is het bedrijf gedwongen om video’s offline te halen wegens klachten van rechthebbenden van bepaalde muziek. Naast het offline halen van video’s betaalt YouTube aan sommige maatschappijen royalties.

Zoeken op Genre, stemming, instrument en duur

Om snel het gewenste nummer te vinden heeft YouTube een paar filters ingebouwd. Met twee simpele klikken heb je een vrolijk liedje te pakken. De muziek mag ook buiten Youtube worden gebruikt. Nummers zijn te downloaden als 320 Kbps mp3’tjes. Handig, want dan kan je de video tenminste ook op andere platformen zetten als je dat zou willen.

YouTube muziekbibliotheek

Handige move van YouTube

Het is best een handige move van YouTube. Als gebruikers van YouTube de muziek gaan gebruiken scheelt dat royalties en klachten van rechthebbende. Hopelijk word het aanbod snel uitgebreid en krijgen muzikanten wellicht de mogelijkheid om hun eigen tracks beschikbaar te stellen.

De muziekbibliotheek vind je aan de linkerkant van je dashboard waar je ook het videobeheer en YouTube Analytics kunt vinden.