Als je binnenkort gaat studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen dan heb ik een aantal tips voor je. Sommige maken je studententijd leuker andere een stuk gemakkelijker.

Ga op introductie

De HAN organiseert ieder jaar een introductieweek voor nieuwe studenten. Deze introductieweek is de ideale gelegenheid om alvast wat medestudenten te leren. Daarnaast is deze introductieweek één groot feest en daarom een goede start van jouw collegejaar. Meer informatie over de HAN INTRO

Bezoek met regelmaat lokaal 99

Studeren is leuk maar zo nu en dan is het tijd voor ontspanning. Die ontspanning kan je vinden in Lokaal ’99. Lokaal ’99 is dé ontmoetingsplaats voor alle faculteiten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit is dus ook ’the place to be’ voor je kopjes koffie in de tussenuren of een lekker koud biertje na een lange lesdag. Like Lokaal ’99 op Facebook en blijf op de hoogte.

Volg de HAN op Facebook en Twitter

Als je Twitter of Facebook hebt dan is het handig om de HAN toe te voegen. Op deze manier is een vraag zo gesteld en bij eventuele problemen ontvang je snel hulp. Daarnaast komt er zo nu en dan interessant nieuws voorbij.

Je rooster en cijfers op je mobiel

Wat is er nu makkelijker dan snel je lesrooster bekijken op je smartphone? Via de rooster app HAN4me kan dat. Naast je rooster is het ook mogelijk om je laatste cijfers te zien en notificaties te ontvangen bij wijzigingen en of updates. Omdat HAN4me een zogenoemde webapp is werkt het op vrijwel iedere smartphone.

Gebruik Dropbox

Omdat er niets vervelender is dan je werkt kwijtraken omdat je computer crasht is het aan te raden om Dropbox te gebruiken. Wanneer je Dropbox gebruikt worden bestanden automatisch met de server van Dropbox. Bij Dropbox krijg je gratis 2GB opslagruimte en extra opslagruimte is relatief goedkoop. Daarnaast kan je via Dropbox gemakkelijk bestanden delen met je medestudenten.

Lees de studiehandleiding

Bij ieder vak hoort een studiehandleiding. Lees deze handleiding goed door. In de studiehandleiding staat precies wat er gedaan moet worden en wanneer. De studiehandleiding is altijd leidend. Docenten dienen zich aan de studiehandleiding te houden en met de studiehandleiding sta je altijd sterk bij eventuele meningsverschillen met de docent.

Laat je mail doorsturen of stel IMAP in

Als student van de HAN krijg je een e-mailadres van de HAN. Via dit adres communiceren docenten met je en krijg je de wekelijkse nieuwsbrief van de HAN. Om het jezelf makkelijk te maken kan je de e-mails automatisch doorsturen naar je eigen e-mailadres of je kunt je HAN-mail via IMAP instellen in je mailprogramma. Hoe dat moet lees je je op de website van de HAN

Geniet vooral

Je studententijd is een tijd om van te genieten. De allergrootste tip die ik je kan geven is om te genieten van je tijd op de HAN. Er gaat niets boven een jaar dat voorbijgevlogen is omdat het leuk was.