Vanavond gaat het in #blogpraat over authentiek bloggen wat dat ook moge zijn. Een fantastisch onderwerp maar helaas kan ik er niet bij zijn. Het onderwerp spreekt mij aan omdat er altijd iets mysterieus hangt rondom het woord authentiek. Wat is nu authentiek of authenticiteit?

De VanDale spreekt bij het woord authentiek over betrouwbaar, geloofwaardig; echt maar wat betekend dat voor een blogger? Wat mij betreft hebben we het dan over unieke content en visie. Maar wat is uniek. Nog zo’n woord waar je eigenlijk niets mee kan want mensen zeggen vaak “iedereen is uniek” maar wat is er uniek aan uniek zijn als iedereen uniek is?

Wat mij betreft gaat authentiek bloggen over het creëren van content waar je “eigen ik” uit voortvloeit. Bloggen met de intentie om je eigen visie weer te geven. op je eigen manier en volgens je eigen formule. Ooi noemde een vriend van mij zijn links naar andere website “mijn rechts”. Dat is mij tot op de dag van vandaag bijgebleven om weet je waarom? Omdat het authentiek was. Omdat het hem typeerde.

Ik heb niet de illusie dat ik altijd en eeuwig authentiek ben. Ergens weet ik niet eens of echte authenticiteit wel bestaat. Maar tot bewezen is dat authenticiteit niet bestaat doe ik mijn best om het te zijn.

Wat is volgens jouw authenticiteit, wanneer ben je echt authentiek? Praat er vanavond over in #blogpraat of laat een reactie achter.